Voeding en de overgang: Wat kun je doen om je hormonen in balans te houden? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gepubliceerd op: 14 oktober 2024

De overgang brengt hormonale schommelingen met zich mee die van invloed zijn op je lichaam en geest. Een gezonde voeding kan helpen om deze hormoonschommelingen te reguleren en vervelende symptomen te verminderen. Bij Ladyline focussen we op een uitgebalanceerd voedingspatroon, gebaseerd op metingen van ruststofwisseling en beweging, om vrouwen effectief te ondersteunen tijdens deze fase.

Wat moet je eten?
Een van de belangrijkste dingen om te doen tijdens de overgang is het kiezen van voeding die de hormoonbalans ondersteunt. Denk hierbij aan sojarijke producten, omdat ze fyto-oestrogenen bevatten die op een milde manier oestrogeen nabootsen. Daarnaast zijn omega-3 vetzuren, te vinden in vette vis, noten en zaden, van groot belang voor je hart- en vaatgezondheid en kunnen ze ontstekingen verminderen.

Wat onverminderd belangrijk blijft, is de basis. Een voedingspatroon dat balans heeft in energieniveau (hoeveel je eet), regelmaat (structuur en planning) en je gedrag (de keuzes die je maakt, wat betreft eten en drinken) is essentieel om de hinderlijke ongemakken van de overgang de baas te kunnen zijn.

Een van onze klanten, Ingrid (49), zegt: “De voedingsadviezen bij Ladyline waren een eye-opener. Door simpelweg mijn eetpatroon iets aan te passen, voelde ik me energieker en minder neerslachtig.”

Deze persoonlijke en op metingen gebaseerde benadering is wat ons uniek maakt. Voeding is geen losstaand element; het is nauw verbonden met je algehele welzijn, zeker tijdens de overgang.

Tip
Probeer suikers, alcohol en bewerkte voeding zoveel mogelijk te beperken, omdat deze je hormoonbalans kunnen verstoren en bijdragen aan gewichtstoename, iets waar veel vrouwen in de overgang mee worstelen.

Laten we samen de overgang omarmen en er ondanks alles een mooie tijd van maken, je staat er niet alleen voor!


Wil je graag advies op maat, om de overgang te kunnen verslaan? Kom dan eens langs voor een gesprek met een coach bij Ladyline.