Beweging tijdens de overgang: Daarom is actief blijven zo belangrijk! | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024

Veel vrouwen merken dat hun energie tijdens de overgang afneemt, waardoor ze minder zin hebben om te sporten. Toch is juist in deze fase beweging ontzettend belangrijk. Regelmatig actief blijven, door bijvoorbeeld te sporten, helpt niet alleen om gewichtstoename te voorkomen, maar kan ook stemmingswisselingen verminderen en zorgen voor een betere nachtrust.

Bij Ladyline bieden we op maat gemaakte bewegingsprogramma’s die rekening houden met jouw behoeften en niveau. Een van onze trouwe klanten, Ellen (51), zegt hierover: “Door de trainingen bij Ladyline voelde ik me sterker en had ik minder last van stemmingswisselingen. Het hielp me om mijn dag beter door te komen.”

Wat voor soort beweging is effectief?
Tijdens de overgang is het behouden van spiermassa belangrijk, omdat het verlies van spiermassa een natuurlijk gevolg is van de afname van oestrogeen. Dit dien je dus tegen te gaan, bijvoorbeeld door de oefeningen in de warmtecabine bij Ladyline. Cardiovasculaire oefeningen zoals wandelen, fietsen of zwemmen kunnen je hartgezondheid verbeteren en helpen om stress te verminderen. Dat is een mooie aanvulling op jouw activiteiten bij Ladyline.

Tip
Start rustig en bouw het geleidelijk op. Beweging hoeft niet intensief te zijn om effect te hebben; consistentie is belangrijker.

Laten we samen de overgang omarmen en er ondanks alles een mooie tijd van maken, je staat er niet alleen voor!


Wil je graag advies op maat, om de overgang te kunnen verslaan? Kom dan eens langs voor een gesprek met een coach bij Ladyline.