Mentale gezondheid en de overgang: Hoe blijf je mentaal sterk? | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

Gepubliceerd op: 17 oktober 2024

De overgang is niet alleen een fysieke verandering, maar kan ook mentaal een uitdaging zijn. Veel vrouwen ervaren stemmingswisselingen, angstgevoelens en zelfs depressie. Het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden en tijd te nemen voor jouw eigen welzijn.

Bij Ladyline richten we ons niet alleen op het fysieke aspect van de overgang, maar ook op de mentale gezondheid van onze klanten. “Het mentale aspect werd bij Ladyline nooit vergeten,” zegt klant Laura (54). “Ik kreeg niet alleen fysieke begeleiding, maar ook steun op emotioneel vlak. Dat maakte een groot verschil.”

Stress verminderen
Stress kan overgangsklachten verergeren. Daarom is het belangrijk om manieren te vinden om stress te verminderen. Yoga, mindfulness en meditatie zijn bewezen technieken die kunnen helpen om rust in je hoofd te brengen en stress te verminderen.

Tip
Praat over je gevoelens. Veel vrouwen voelen zich eenzaam tijdens de overgang, maar het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent. Zoek steun bij vrienden, familie of een professionele overgangscoach. En natuurlijk kun je bij de Ladyline coaches terecht voor advies en een luisterend oor.

Laten we samen de overgang omarmen en er ondanks alles een mooie tijd van maken, je staat er niet alleen voor!


Wil je graag advies op maat, om de overgang te kunnen verslaan? Kom dan eens langs voor een gesprek met een coach bij Ladyline.