Koningsdaghapjes | Ladyline, de nr. 1 in afvallen!

1. Wortelcakejes

Benodigdheden voor 15 stuks (bereidingstijd 20 minuten)

      • 2 wortels, geraspt
      • 6 flinke dadels, ontpit
      • flinke snuf kaneel
      • snufje nootmuskaat
      • snufje zout
      • 100 g walnoten, plus extra

Bereiden

Stap 1

Neem de geraspte wortel en knijp zoveel mogelijk vocht uit de groente.

Stap 2

Neem een keukenmachine en maal 100 g walnoten fijn tot ze een pasta vormen. Voeg de dadels toe en maal nogmaals tot het een glad deeg is geworden. Doe het in een kom en voeg de specerijen en het zout toe. Mix goed door.

Stap 3

Hak de extra walnoten in grove stukken en roer dit samen met de geraspte wortel door het deeg. Rol hier ongeveer 15 balletjes van en zet er een prikker in. Wil je het extra feestelijk? Rol ze dan door een beetje kokossnippers.

Tip:

Maak je handen nat voordat je gaat rollen.

 

2. Zoete aardappelfrietjes

Benodigdheden (bereidingstijd 50 minuten)

      • 6 zoete aardappelen
      • 1 el olijfolie + extra voor de bakplaat
      • theelepel zout
      • eventueel een extra smaakmaker

Bereiden

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2

Was de aardappelen en snijd ze in de vorm van frietjes, dep ze goed droog.

Stap 3

Meng dan de olijfolie met het zout (en eventueel de extra smaakmaker) en zorg dat alle aardappelen bedekt zijn met een laagje.

Stap 4

Leg de frieten op een ingevette bakplaat en bak ze gedurende 40 minuten in de oven.

Stap 5

Lekker met een frisse salade. Tip: kies ook eens voor een extra smaakmaker zoals paprikapoeder, versgemalen peper, korianderpoeder of chilipoeder. Gebruik je fantasie.

 

3. Hummus met geroosterde paprika

Benodigdheden (bereidingstijd 10 minuten)

      • 3 el tahini (sesampasta)
      • 2 tenen knoflook
      • 1 blik kikkererwten
      • sap van ½ citroen
      • flinke scheut olijfolie
      • 3 geroosterde paprika’s, uit pot
      • snuf paprikapoeder en chilipoeder

Bereiden

Stap 1

Neem je keukenmachine en voeg de sesampasta, knoflook, kikkererwten en het citroensap toe. Maal het tot het een gladde puree is.

Stap 2

Voeg dan een flinke scheut olijfolie toe om het geheel wat vloeibaarder te maken.

Stap 3

Snijd de geroosterde paprika’s in grove stukken en doe dit in de blender. Mix het door elkaar en voeg eventueel nog wat olijfolie toe. Garneer met chili- en paprikapoeder en stukjes geroosterde paprika.